Echipă

In cei 15 ani de existenta Atelierul de pictura a atras cei mai iscusiti si dedicati pictori. Va prezentam doar o parte din ei, cei mai longevivi colaboratori. Acesti artisti va incanta prin maiestria lor cele mai frumoase amintiri.

Diana Tican

Alexandra Grigorescu

Dan Ursu

Atelierul de pictură „Portretepictate.ro” a luat nastere in 2014 din dorința de a pune în practică pasiunea pentru pictură și de a oferi o amintire frumoasă și de lungă durată persoanelor dragi. Echipa noastră este una profesionistă, care se adaptează ușor celor mai exigente cerințe și nevoi ale clienților .

Ce facem?

Oferim servicii complete de pictură artistică atât persoanelor fizice cât și celor juridice. În portofoliul nostru veți regăsi portrete cu adulți și copii, tablouri cu animale de companie și domestice, ilustrații, pereți și mobilă pictată. De asemenea, cei care vor să-și îmbunătățească tehnica pot participa la cursurile noastre de pictură lunare sau ocazionale pentru a afla tainele picturii. Aici vor putea descoperi lumea culorilor și diverse tehnici de pictură.

Portrete pictate

Dacă ești în căutarea unui cadou original, atunci un tablou personalizat este o alegere perfectă. Poți oferi un tablou părinților, nașilor, prietenilor sau chiar poți să-ți faci o amintire pe viață alături de copiii sau familia ta. Ai un profesor drag și vrei să-i arăți recunoștință față de tot ce te-a învățat, oferă-i cadou un tablou.

dp1

Pereti pictați

Fie că vorbim despre un spațiu de birouri, un magazin sau locuința personală, decorul și ambianța sunt foarte importante deoarece acestea creează un mediu relaxant și plin de energie. Căminul dumneavoastră poate avea un aspect deosebit sau biroul poate fi decorat într-un mod original prin intermediul picturilor murale. Fie că vorbim despre sufragerie, camera copilului sau dormitor, pictura murală aduce energie pozitivă și un zâmbet fiecărei persoane.

dp2

Mobilă pictată

Ai un mobilier vechi și vrei să-i dai o pată de culoare? Îți pare că mobila din casa ta este monotonă? Este foarte simplu să oferi o ambianță plăcută și un decor deosebit în casa ta, prin pictarea manuală a unor elemente de mobilier.

cp

Cursuri de pictură

Cursurile noastre de inițiere în pictură sunt susținute de către Designerul Dan Ursu, ce deține o vastă experiență în arta picturii fiind și inițiatorul proiectului portretepictate.ro. Dacă dorești să-ți dezvolți creativitatea sau vrei ca copilul tău să aibă o imaginație bogată, prin participarea la cursul nostru de pictură poți deprinde abilități și tehnici de exprimare artistică în doar 3 zile. Cursurile sunt interactive și centrate pe fiecare cursant în parte.

cp2

Ceramica

13 motive să alegi un tablou original.Tabloul e la fel de important ca un pat!

A avea un tablou pictat în casă este vital pentru starea ta de bine. Cu toate că arta este o piesă cheie de mobilier din mai multe motive, totuși de cele mai multe ori nu este luată în considerare în comparație cu alte obiecte de decor. Lista de mai jos este dedicată celor care vor să înțeleagă importanța artei din punct de vedere al design-ului interior, al stării emoționale, atmosferă socială precum și altele.
Luând în considerare motivele de mai jos, puteți comanda tablouri pictate pentru casă sau birou aici.
1. Creează o stare de bine
Cercetările au descoperit că dacă o persoană se uită la lucrări create de pictori, în creierul acestuia este transmisă dopamină în zona care înregistrează plăcere, dorință și romantism. Peisajele romantice și sublime provoacă contemplarea naturii și a purității. Astfel de lucrări creează o stare de pace și sunt bune pentru camerele de relaxare, cum ar fi dormitorul.
2. Adăugă caracter personal casei

tumblr_inline_oec3l4UPqZ1s88dq9_500
Fiecăruia ne place să ne exprimăm, fie că este vorba prin îmbrăcăminte, accesorii, rețele de socializare și altele. Cu un tablou pictat în casă este un mod perfect de a-ți exprima interesele artistice și estetice într-un mod diferit, iar lucrările originale sunt și mai deosebite.

3. Creează amintiri
Cumpărarea unei opere originale de artă este o experiență inedită. Indiferent de motiv, ai fost atras de o piesă specifică (sau mai multe). Este posibil să o fi văzut la o deschidere de spectacol, într-o excursie sau într-o galerie. Oricare ar fi motivul care a condus până la / în timpul / după achiziționarea unei opere originale semnificative, o să-ți aduci aminte de fiecare dată când îl vezi. Acest lucru nu se va întâmpla cu un poster de la Ikea.
4. Completează paleta de culori a camerei

tumblr_inline_oec3o07nFp1s88dq9_500
Atunci când camera are o mulțime de culori sau mai multe nuanțe ale aceleași culori, poate deveni copleșitor. Tabloul în schimb organizează culorile și leagă totul împreună pentru a crea un punct focal general.
5. Finalizează design-ul  dintr-o cameră 

tumblr_inline_oec3opKzhO1s88dq9_500
Atunci când pereții sunt goi, o cameră nu arată neapărat rău, dar în nici un caz nu are un aspect finisat. Camerele cu pereții goi sunt camere funcționale într-o casă, în schimb camerele care au tablouri sunt camere confortabile într-o casă.
6. Inspiră și menține creativitatea
Este simplu – camerelor simple, fără tablouri, le lipsește expresia artistică, prin urmare, necesitatea și dorința de creativitate nu este foarte proeminentă. La capătul opus, operele de artă stimulează creativitatea, expresia și inspirația artistică. Acest lucru este deosebit de important în casele cu copii deoarece un mediu înconjurat de operă de artă permite unui copil să-și dezvolte gândirea creativă. Această idee este explicată mai mult la punctul nr 11.
7. Este un bun începător de conversație

tumblr_inline_oec3q7b4di1s88dq9_400
După cum s-a menționat si în motivul nr 2, arta originală în casa ta este un mod de exprimare de sine. Acestea fiind spuse, oaspeții vor fi întotdeauna curioși cu privire la alegerile tale în materie de artă, care este povestea din spate, vor pune întrebări despre artist, precum și alte întrebări. Este o modalitate de a scoate în evidență colecția ta de artă în timp ce ai conversații pasionale cu oaspeții tăi.
8. Susține artiștii
Unul dintre cele mai importante lucruri despre cumpărarea unei opere de artă este că susții cariera unui artist. De fiecare dată când vei arunca o privire asupra lucrării, acesta îți va oferi o stare de bine știind că ai ajutat un artist să fie cu un pas mai aproape în atingerea succesului și recunoașterea pe care o merită.
9. Este o investiție pe termen lung
Continuând ideea de la punctul 8, deținerea unei lucrări originale acasă nu doar sprijină cariera artiștilor, dar este, de asemenea si o investiție de lungă durată. Aceste opere de artă pot fi transmise ca moștenire membrilor familiei sau prietenilor, să fie împărtășite cu cei dragi în timp ce valoarea acestuia crește. Acest lucru nu poate fi realizat cu un poster imprimat.
10. Creează un mediu perfect pentru a locui si lucra

tumblr_inline_oec3qwBwgI1s88dq9_500
Arta poate face camerele care nu oferă neapărat starea de „acasă” să devină medii de lucru și de viață foarte confortabile. Biroul de acasă, spre exemplu, se poate transforma dintr-un loc de muncă și de afaceri într-unul de relaxare și productivitate, doar cu ajutorul unui tablou pictat. Mai jos este un articol care explică modul în care opera de artă în spațiile de birouri îmbunătățește productivitatea angajaților și poate fi citit aici.
11. Menține creierul activ
Arta este foarte conceptuală, artiștii o folosesc ca mijloc de a-și exprima gândurile personale, problemele politice sau sociale, dar și pentru a ne face să gândim. Unii oameni fac teste sau joacă cuvinte încrucișate pentru a-și menține creierul activ, dar un alt mod de a face acest lucru este sa deții opere de artă originale în casă, să stai, să le admiri și să meditezi.
12. Oferă relaxare

tumblr_inline_oec3s5bbVc1s88dq9_500
Într-o lume ocupată, care necesită viteză și productivitate, acasă ar trebui să fie un loc pentru relaxare. Venind acasă după o zi obositoare la serviciu, să stai pe o canapea și să te uiți la televizor sau la un perete gol nu este la fel de relaxant precum bucuria de a vedea o lucrare de artă achiziționată din dorința de a crea o stare de spirit pozitivă.
13. Să-ți creezi propria galerie este distractiv!

Ultimul dar cu siguranță nu cel din urmă motiv, să-ți creezi o galerie este distractiv! Să mergi la galerii și să vorbești cu artiști este o experiență nemaipomenită! După un timp, o sa începi să observi tema abordată în materie de subiect, culoare, concept, etc. Arta îți oferă posibilitatea să te joci cu stările de spirit, compoziție, amplasarea în casă și dintre toate aceste motive pentru a avea un tablou pictat în casă, să nu uităm faptul că este pur și simplu distractiv.

Acest articol a fost tradus din limba engleză și originalul poate fi citit aici.

Vă așteptăm cu drag pe portretepictate.ro!